top of page
Keresés
  • Szerző képeKyra

Új régészeti leletek kerültek elő Pomáz-Dolinán

Frissítve: 2021. júl. 5.

2021 májusában Pomáz-Dolina területén faültetésnél egy emberi koponya került elő, amely nyomán egy különös, rendellenes temetkezést tártak fel a régészek.

A területen több római villa maradványait is ismerjük a korábbi kutatásokból, de a helyszínt megtekintő Laszlovszky József régész megállapította, hogy a koponya egy olyan temetkezéshez tartozhat, amely nem feltétlenül van kapcsolatban a római maradványokkal. A terület biztosítása után a szentendrei Ferenczy Múzeumi központ régészei, Rácz Tibor és Rupnik László az egyesület önkénteseivel az előkerült emberi maradványok feltárását szervezték meg. Egy korábban nem azonosított Árpád-kori lelőhely került elő, melynek létét egy fémkeresős lelet is bizonyította. Terepbejárással és fémkeresős kutatással a korábban már ismert római lelőhely kiterjedését is sikerült lehatárolni.

A Pomáz TV rövid riportot forgatott a leletekről:


141 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Az alapítvány teljes neve Üveghegy Kulturális, Örökségi, Környezetvédelmi és Közösségfejlesztő Alapítvány, székhelye Pomáz. Az Alapítvány célja, hogy kulturális, természeti örökségünk megismertetéséve

Post: Blog2_Post
bottom of page