top of page
Keresés
  • Szerző képeKyra

Új régészeti leletek kerültek elő Pomáz-Dolinán

Frissítve: 2021. júl. 5.

2021 májusában Pomáz-Dolina területén faültetésnél egy emberi koponya került elő, amely nyomán egy különös, rendellenes temetkezést tártak fel a régészek.

A területen több római villa maradványait is ismerjük a korábbi kutatásokból, de a helyszínt megtekintő Laszlovszky József régész megállapította, hogy a koponya egy olyan temetkezéshez tartozhat, amely nem feltétlenül van kapcsolatban a római maradványokkal. A terület biztosítása után a szentendrei Ferenczy Múzeumi központ régészei, Rácz Tibor és Rupnik László az egyesület önkénteseivel az előkerült emberi maradványok feltárását szervezték meg. Egy korábban nem azonosított Árpád-kori lelőhely került elő, melynek létét egy fémkeresős lelet is bizonyította. Terepbejárással és fémkeresős kutatással a korábban már ismert római lelőhely kiterjedését is sikerült lehatárolni.

A Pomáz TV rövid riportot forgatott a leletekről:


204 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Létrejött az Üveghegy Alapítvány

Az alapítvány teljes neve Üveghegy Kulturális, Örökségi, Környezetvédelmi és Közösségfejlesztő Alapítvány, székhelye Pomáz. Az Alapítvány célja, hogy kulturális, természeti örökségünk megismertetéséve

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page